Hobbyfilosofen

Tips från coachen
Med perspektiv kommer även en hel del insikter. Insikter som jag fått sedan föregående blogginlägg är bland annat:
 
  • Känslomänniskor passar bäst ihop med andra känslomänniskor. Risken är annars att känslomänniskan försöker provocera fram känslor hos icke känslomänniskan = blir ett helvete för båda två.

  • När man varken har ätit eller sovit ordentligt på några dagar så blir mörka tankar ännu mörkare = ät och sov ordentligt innan du vräker ur dig all möjlig skit. Även om skiten du vräker ur dig är sann så kan det vara bra att vänta ut ett bättre tillfälle för allmän beskådan av dina sanningar.

  • När man fattat ett beslut och man 99,9% av tiden har stått fast vid beslutet och känt att det är rätt, då är resterande 0,1% av tvekan bara en piss i rymden = 99,9% är mer än 0,1% så stå fast vid ditt beslut.

  • När folk stoppar huvudet i sanden och leker struts så är det någonting dom flyr ifrån, inte orkar ta tag i eller helt enkelt bara inte bryr sig ett skit om = upp med huvudet ur sanden, skaka av dig skiten och kom tillbaka när du är mogen nog att se sanningen i vitögat. Det är så mycket skönare att leva sitt liv när man är sann mot sig själv och inte tror att man kan fly från problemen. Problemen hinner ifatt en till slut och då tar det ännu längre tid att bli av med dom.

  • Panikångest är ett tydligt bevis på att det är dags att stanna upp och låta jobbiga känslor/tankar komma upp till ytan. Det blir jävligt jobbigt till en början, men när du väl luskat ut vad ångesten beror på och låter den ta plats så är den inte längre lika skrämmande.
 
OBS! Tips från coachen ska tas med en nypa salt och lite humor.