Hobbyfilosofen

Krämig pastasås med bacon, chili och vitlök

Ibland får man till det i köket! Ja, alltså när kreativiteten flödar och man tar vad man har hemma för tillfället. Det var under precis ett sånt tillfälle som jag komponerade ihop en krämig pastasås som blev succé. Oftast går jag på känsla i köket och provar mig fram - ibland blir det succé och ibland inte. Men det är så man lär sig.

Receptet nedan kan varieras precis som du själv känner för. Mer hetta? Kasta i lite mer chili. Såsigare och krämigare? Häll i lite mer matlagningsgrädde och/eller färskost! Prova dig fram och se vad som faller just dig i smaken😋
Krämig pastasås med bacon, chili och vitlök (4 portioner)

Ingredienser:

1 paket bacon 

1 gul lök

¼ purjolök

2 cm röd chilifrukt

2 vitlöksklyftor

ca 4 dl matlagningsgrädde

½ dl crème fraiche

färskost med vitlök (t.ex. Creme Bonjour)

cocktailtomater

babyspenat

salt

svartpeppar


Gör såhär:

1. Strimla bacon och stek tills det fått lite färg. Låt sedan det stekta baconet svalna och rinna av på en bit hushållspapper.
2. Strimla purjolök och finhacka lök, vitlök och chili.
3. Fräs lök, vitlök, chili och purjolök tills det har har blivit mjukt.
4. Häll på matlagningsgrädden och lägg i cremé fraiche och färskost.
5. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt mer chili om du vill ha mer hetta.
6. Lägg i det stekta baconet i såsen och låt puttra i några minuter.
7. Blanda i kokt pasta, cocktailtomater och babyspenat precis innan servering.

Hoppas det smakar!