Hobbyfilosofen

Lax med röd curry
Minns ni när jag skrev att jag önskade att jag åt fisk oftare? Yes, sedan dess har studenten minsann kostat på sig och köpt laxfilé. Jag har varit grymt sugen på lax en längre tid och efter mycket om och men kom jag till skott! När en maträtt är god, enkel att laga och dessutom sköter sig självt i ugnen kan man inte annat än tacka och ta emot. Eftersom att citron och fisk passar så grymt bra ihop pressade jag på citronsaft på hela härligheten efter att jag tagit ut den ur ugnen. Mums! Receptet hittade jag egentligen först i en kokbok som jag har hemma, men jag hittade ett motsvarande recept på Coops hemsida: https://www.coop.se/recept/lax-med-rod-curry
 
 Lax med röd curry (4 portioner)
 
Ingredienser:
4 portionsbitar lax (á 125 gram)
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
2 msk röd currypasta
250 gram färsk broccoli
1 tsk flingsalt
Saften från ca 1/2 citron (till servering)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform och strö över flingsaltet.
3. Vispa ihop kokosmjölken med currypastan.
4. Häll såsen över laxen.
5. Skär broccolin i mindre buketter och lägg runtom laxen.
6. Sätt in hela härligheten i ugnen och låt stå 15-20 minuter.
7. Pressa citronsaften över rätten efter att du tagit ut den ur ugnen.
 
Servera rätten med exempelvis ris eller potatis. Klart!