Hobbyfilosofen

Grötigheter hör inte hemma i hjärnkontoret
Enligt min åsikt är det i alla relationer, vare sig det handlar om vänskap eller kärlek, viktigt att man respekterar varandras behov. Det förutsätter dock att båda parter kan uttrycka sina behov för den andre och vara tydlig med sina känslor kring dessa. En öppen och ärlig kommunikation helt enkelt. Om man inte får veta vilka behov den andre har så är det också svårt att mötas på mitten och finnas där för den andre så som hen behöver just då. Vi är ju inga tankeläsare.
 
När det gäller vanor och mönster så är det rätt tydligt: om man alltid gör som man gjort och får ett resultat man inte är nöjd med - gör något annorlunda! Bryt vanan/mönstret. Det är rätt logiskt att om man gör som man alltid har gjort så kommer också resultatet bli detsamma. Man måste våga bryta gamla mönster och vanor för att kunna få ett annat resultat. Dessutom är det en fet bonus att två människor som har en öppen och ärlig kommunikation också får en så mycket djupare relation med varandra. 
 
Något som suger otroligt mycket energi är att ständigt behöva ta upp samma diskussionsämnen - utan att komma fram till en lösning. Det blir som en evig déjà-vu utan slut. Hur många gånger orkar man ens ta upp samma saker innan man till sist kastar in handduken? Ibland får man känslan av att hela livet är en enda jäkla déjà-vu. Man skickas liksom in i liknande situationer gång på gång för att lära sig att göra om och göra rätt. Vid någon tidpunkt borde man väl fattat galoppen och hittat en lösning? Klassikern är ju den när tålamodet varje gång prövas till sin yttersta spets och hjärnan utbrister: "Oh, hell to the no!".
👉 Gröt är gott och nyttigt, men skippa grötigheter i hjärnkontoret 👈
 
Att vara människa i den här världen är en gåta utan dess like. Men när man väl hittar människor som man känner någon slags koppling med så känner man sig genast lite mindre "udda". Det gör dock inte allting mindre komplicerat, ibland kan det till och med göra det mer grötigt i hjärnkontoret. Man är så lika så man kanske omedvetet tänker att den andre per automatik ska förstå hur man känner eller tänker. Tydlighet är verkligen underskattat. Man behöver sluta anta så himla mycket och faktiskt bli bättre på att fråga rakt ut: har jag uppfattat dig rätt när du säger/gör si eller så...? En jäkla massa grötigheter i hjärnkontoret kan då försvinna på mindre än en sekund. Ingen behöver grubbla eller undra - svaret levereras direkt. Expressleverans när den är som bäst!