Hobbyfilosofen

Självrannsakan är bra vardagsmat
Alla vill ju hitta någon som tar fram ens bra egenskaper och låter en vara sig själv fullt ut. Sen är det fullt förståeligt att när man väl hittar den där speciella personen så lockar det även fram ens skuggsidor (som man inte alltid ens varit medveten om att man haft). Perioder av självrannsakan blir vardagsmat, men det är jäkligt nyttigt med självrannsakan. Man lär sig mycket om sig själv och andra. 
 
Från mitten av 2016 fram tills nu har det hänt så sjukt mycket inom mig. Mycket jobbiga tankar och känslor som gjort att jag stundtals tappat fotfästet, men jag skulle inte ändra på något! Lärdomarna som jag tagit med mig är alldeles för värdefulla för att jag skulle ångra eller ändra på något i de jobbiga perioderna som varit. 
 
Personligen tror jag att alla besvikelser och utmaningar leder en fram till någonting så mycket bättre. Man ser det inte just då i de svåra stunderna men i efterhand känns allting så självklart. För mig klarnade en hel del när jag träffade han med stort H och insåg att alla besvikelser och utmaningar jag stött på de senaste åren var avsedda att ”förbereda” mig för just det mötet.
 
Det finns ju inga garantier på någonting här i livet, men hade livet kommit med ett kvitto och bytesrätt så skulle det nog ha missbrukats hejvilt.