Hobbyfilosofen

Nyttigare kladdkaka for the win
Blir ni också alltid sugna på allt möjligt onyttigt när ni är sjuka? I slutet av förra veckan slog influensan till för min del och suget efter allt med socker och fett har varit brutal. Vid några tillfällen har jag gett efter för suget, men sen har jag försökt hitta bättre alternativ för att inte säcka ner mig totalt. Kroppen behöver bra mat när man är sjuk. Ibland är det ju dock svårt att få i sig enbart nyttigheter, men i den mån det är möjligt är det nog bra. En av mina största svagheter är choklad. Och vad är då inte godare än en kladdkaka med perfekt kladdighet?! Jag kom över ett grymt recept på just det på Food Pharmacy (https://foodpharmacy.se/2017/09/kladdkakan-som-far-dig-att-vilja-slanga-alla-andra-recept-pa-kladdkaka/) och till råga på allt så är det en nyttigare variant. Helt fri från raffinerat socker och vitt mjöl och så är den gudomligt god!
 
 
Food Pharmacy's kladdkaka med dadlar
 
Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl riven kokos
10 dadlar
5 msk kakao
1/2 dl smält kokosolja
3 ägg (går att byta ut till 9 msk kikärtsspad)
1 nypa havssalt
 
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smörj en form med kokosolja.
3. Mixa dadlarna med den rivna kokosen.
4. Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa på nytt.
5. Lägg i äggen och den smälta kokosoljan och mixa ihop allt.
6. Häll smeten i formen och låt stå i ugnen i 10 minuter (kan vara bra att känna med en sticka då och då för att se så kakan fortfarande är kladdig inuti).
7. Ställ in kakan i kylen och låt svalna innan servering.
 
Klart!