Hobbyfilosofen

Bekämpning av hjärnspöken - del 2
 
 Mitt livs, hittills, största kliv ur comfortzone. Min drivkraft trycker på knappar som jag aldrig själv vågat drömma om att trycka på tidigare. Hade inte dessa knappar blivit tryckta på hade jag nog inte suttit där jag sitter i dag. Är så sjukt glad att min drivkraft tystade ner alla hjärnspöken och fick mig att söka in till utbildningen i våras.
 
"Jag har hittat den där inre glöden som så många år fått ligga och pyra - övergiven och nästan helt släckt"
 
Efter att ha läst psykologi i skolan har jag insett att mitt "tillstånd" under ett par år har en benämning: understimulans. Den värsta sortens stress som många gånger leder till utbrändhet. Helvete, jag har alltså "stått ut" så pass länge utan att dundra totalt in i kaklet. Har självklart under hela tiden påpekat att jag kan ta mig an mer arbetsuppgifter, men det har liksom inte hänt så mycket och till slut gav jag nog upp. Jag gav upp och insåg att jag ville använda min inre glöd, som jag visste fanns långt därinne, till att göra något som känns betydelsefullt för mig. Hjälpa och stötta människor på något sätt och få dem att tro på sig själva och sin potential. Under lång tid var jag frustrerad för att jag inte visste exakt vad det var för jobb jag var ute efter. Som en blixt från klar himmel kom så den dagen. Dagen när jag fick en mental (positiv) käftsmäll och insåg - jag ska byta yrke!
 
Jag började direkt googla och läsa på om yrket och undersöka var närmsta utbildning fanns. Med lite kött på benen tog jag först tag i att fixa slutbetyg från gymnasiet. Två kurser senare stod jag där med slutbetyget och var sjukt stolt över min insats. Sen var det bara att lägga plattan i mattan och lägga i en ny växel och här står jag i dag, ungefär två månader in i utbildningen. Inte nog med att jag hittat mitt kall i livet så har jag fått fantastiska klasskamrater på köpet. Vi stöttar och pushar varandra och vi alla har samma mål som vi jobbar mot, vilket gör att motivationen bara ökar. Tack livet och tack min drivkraft som bekämpade den hårda striden mot mina hjärnspöken!
 
🙏