Hobbyfilosofen

När anknytningens biverkningar kommer upp till ytan
Källkritik och självinsikt - bra grejer att ha med i "ryggsäcken". Förstår mig inte på när människor går till EN källa och hämtar sin fakta där. Alltså att man baserar sin fakta på info från en inblandad istället för att ta reda på all fakta. Finns alltid två versioner och innan man hört båda så kan man inte med handen på hjärtat veta att man fått med hela sanningen. Men visst, vissa verkar inte heller VILJA höra hela sanningen för att dom redan bestämt sig för vad dom vill tro. Synd att vissa är så trångsynta att dom inte kan vidga sina vyer.
 
Jag är redigt trött på att bli involverad med folk som saknar både källkritik och självinsikt. Och jag må bli ensam på kuppen, men jag tål bara inte att ha sånna personer runt mig. Då kommer jag säga sanningen även om dessa personer uppenbarligen inte klarar av att höra det. Och nej ingen människa är perfekt, men verkar som att personer som saknar självinsikt går runt och tror att dom är det. Eftersom dom ju aaaldrig kan göra något fel eller erkänna något som ens antyder på just det. Sorgligt hur relationer går i kras till höger och vänster pga just avsaknad av dessa två egenskaper som är så otroligt viktiga.
 
Och där kommer faktiskt anknytningsteorin in i bilden. Den som så många gånger är anledningen till avsaknad av egenskaperna ovan. Med tanke på det vill jag tipsa om en livsförändrande (!) bok som ALLA borde läsa: "Hemligheten - från ögonkast till varaktig relation". Den är alltså aktuell för alla oavsett om man är i en relation eller inte. Kan helt ärligt säga att den förändrade mitt liv och gav mig en förståelse för så mycket jag tidigare inte haft en aning om. Har ett antal trasiga kärleksförhållanden bakom mig mycket pga just anknytning (från barndomen) som ställt till det och fått mig att välja partners som var allt annat än rätt för mig. Men det går i allra högsta grad att läka en otrygg anknytning även i vuxen ålder, vilket ju är helt fantastiskt! Tänk om fler kände till det, då skulle det nog inte bytas partners till höger och vänster hela tiden. Eller att man stannade kvar i trasiga relationer. 
 
Så med andra ord - genom att läsa boken gör du dig själv OCH dina nära & kära en tjänst👍