Hobbyfilosofen

Fäll ner ”pungen” och landa!
Att enbart basera sin verklighet på ensidig fakta är aldrig en bra idé. Precis som när man i skolan samlar fakta ska det vara pålitliga källor och gärna mer än en källa. Kött på benen så att säga! Att en person kan sprida så mycket crap att andra personer baserar sin verklighet på endast en källa är osmart. I och för sig skönt när folk visar sina sanna jag så man illa kvickt kan bestämma att "nej tack, inget för mig".
 
En sak är i alla fall säker: folk forsätter aldrig att förvåna. Det är rena rama högstadiefasoner som pågår i en del vuxna människors hjärnor. Snackar så mycket skit om sina vänner men låtsas inför dessa vänner att allt är lugnt. Men verkligheten säger något annat: snackar någon skit om en vän för en annan vän så gör hen definitivt det om fler i vänskapskretsen. Varför slösa sin tid på sånt?
 
Att det kan uppfattas som att jag inte bryr mig och har "lätt" för att bryta relationer som bara suger energi beror på att: gränsen är nådd till den punkt där jag tappat hoppet om en hälsosam relation med personen ifråga. Det är inte heller speciellt svårt att tappa respekten för någon som snackar skit om sina vänner. I sanningens namn pågår en inre dragkamp när jag väl "säger upp" en relation. Det kan dock utåt sett se ut som att det är lätt för mig. Men det finns en gräns för hur mycket bullshit jag slösar tid på. Då låser jag den dörren och kastar nyckeln. Varför krångla till det när man kan bespara sig så pass mycket dålig energi i en handvändning?