Hobbyfilosofen

Full spätta med en påse gott & blandat
Ni vet känslan när man är nykär? Den pirrande, förväntansfulla känslan? Om man kan vara nykär i ett yrke så är det precis det jag är just nu. Studierna är avslutade och arbetslivet är nu ett faktum - ett välkommet sådant. Självklart kommer man så småningom komma in i en "vanlig" vardag med allt vad det innebär, men jag känner helt klart att jag valt rätt. Har svårt att se att jag skulle tröttna på att jobba med människor på det sätt jag gör i mitt yrke. Det är liksom som en påse gott & blandat som man har till sitt förfogande varje dag - man vet aldrig vad man får. Dagarna blir på ett sätt lika men ändå helt olika tack vare den där gott & blandat påsen av människor. Eftersom jag är en nyfiken själ med stort engagemang för det jag ger mig in i passar det mig perfekt.
 
Det var just den här pirrande känslan jag var ute efter när jag satt där på ett jobb som hade passerat bäst-före datum. Längtan efter att utmana mig själv och kasta mig ut på okänt territorium växte sig starkare för varje dag. Jag bara visste att jag var tvungen att göra det - hellre förr än senare. Och är det något jag lärt mig av utmaningarna så är det just det - våga prova! Det värsta som kan hända är att det inte blir som man tänkt sig, men då vet man det i alla fall. För några år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle befinna mig där jag befinner mig just nu i livet. Men vilken jäkla tur att jag lyssnade på min inre längtan. Att lägga i den där extra växeln som spurtar rakt in i framtiden med full spätta är det bästa jag gjort för mig själv. Det är en investering i min personliga utveckling och att dessutom få känna att jag dagligen kan hjälpa andra att komma närmare sina mål är en enorm drivkraft. 
 
Jag ser fram emot att få lära mig nya saker och utvecklas i mig själv och min roll. Det är som om min själ törstat efter det här så länge - och äntligen får potentialen blomma till fullo. Trots en pågående pandemi så känns det plötsligt som om en helt ny värld har öppnat sig - en inre värld som inte går att beskriva. Den måste upplevas. Upplevas och uppskattas precis som den är.
 
🙏